Netflix blocat în Indonezia

_87971192_fa55e527-8d82-4bb7-8426-a19c54f4d2fbNetflix a fost blocat de către cel mai mare furnizor de servicii de internet din Indonezia. Firma de stat în domeniul telecomunicațiilor a prezentat temeri legate de conținutul oferit de Netflix acuzand compania că nu detine o autorizatie de afaceri necesară. Compania americană a anunțat la începutul acestei luni că s-a extins în 130 de țări, inclusiv Indonezia, serviciul său fiind disponibil aproape în întreaga lume.

Telekom Indonezia a declarat că Netflix va trebui să lucreze cu el pentru a se asigura că va fi eliminat conținutul inacceptabil . Indonezia este una dintre cele mai dens populate națiuni din Asia, cu aproximativ 250 de milioane de oameni care trăiesc printre insule. Cu toate acestea, mulți dintre acești oameni, nu au acces la internet suficient de rapid pentru a reda un video.
Netflix nu a dezvăluit modul în care intenționează să abordeze problema.

Posturile de televiziune majore din Indonezia sunt controlate de politicienii puternici și sunt tot mai mult utilizate pentru a le promova interesele. Consiliul de cenzură al țării, de asemenea, interzice în mod regulat filme cu conotații politice. Unul dintre aceste filme, documentarul nominalizat la Oscar The Act of Killing, este disponibil pe Netflix. Aceasta se concentrează pe autorii suspectati de uciderea în masă a comuniștilor în perioada 1965 și 1966.

http://www.bbc.com/news/technology-35429036

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − 70 =