Netflix bucură investitorii

328DE000F7584F0B

Netflix bucură investitorii

Panica clienților de la serviciul online de filme Netflix se oprește. Compania a înregistrat o creștere masivă a numărului de utilizatori înregistrați în ultimul trimestru. Post bursier acțiunile au răspuns brusc.

Cu producții proprii apreciate și extinderea ofertei sale în alte țări, serviciul online de filme Netflix a câștigat anul trecut peste trei milioane de clienți. Numărul utilizatorilor înregistrați a crescut până la finalul lunii iunie cu 3,28 milioane până la un total de 65,55 milioane de clienți, a anunțat compania cu sediul în California. Profitul companiei a scăzut în aceeași perioadă cu 63% la 26 milioane de dolari.

Asta se datorează și faptului că Netflix investește din ce în ce mai mult în producții propri, precum serialul din închisoare “Orange is the New Black”.

În această strategie serviciul de streaming confirmă că aproape 99% din clienții Netflix au vizionat producții in-house. Iar faptul că, creșterea numărului de clienți aduce câștiguri mai mari se datorează faptului că portofoliul de programe proprii este tot mai puternic, scrie șeful Netflix, Reed Hastings în raportul său trimestrial către acționari.

Cu un număr total de 2,37 de milioane, majoritatea clienților noi din trimestrul trecut nu au venit din SUA. Până la sfârșitul anului viitor Netflix vrea să fie reprezentat peste tot în lume. Oferta sa a fost lansată la sfârșitul lunii martie în Australia și Noua Zeelandă, iar în trimestrul al treilea își va face debutul în Asia prin piața din Japonia. În trimestrul al patrulea, Netflix va apărea în Italia, Spania și Portugalia. Cu toate acestea, anumite chestiuni trebuie clarificate înainte ca acest serviciu să ia startul și în China, recunoaște Hastings.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Netflix-verzueckt-die-Anleger-article15529401.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 61 =