Netflix renunță la orice colaborare cu Kevin Spacey și îl exclude din distribuția ‘House of Cards’

 

Canalul Netflix a renunțat vineri la orice colaborare cu Kevin Spacey, anunțând că nu va mai fi implicat în producția serialului de mare succes “House of Cards” dacă actorul, confruntat cu acuzații de agresiune sexuală, va deține în continuare rolul principal, relatează Reuters, DPA și AFP.

Netflix a suspendat producția viitorului al șaselea și ultim sezon al “House of Cards”, în care actorul laureat cu Oscar joacă rolul președintelui american Frank Underwood, anterior în cursul săptămânii.

“Netlifx nu va mai fi implicat în orice viitoare producție a ‘House of Cards’ care îl include pe Kevin Spacey”, a precizat compania într-un comunicat.

Kevin Spacey i-a cerut scuze weekendul trecut actorului Anthony Rapp, care l-a acuzat că a încercat să-l seducă în 1986, când Rapp avea 14 ani. CNN a relatat joi că opt actuali sau foști angajați ai producției “House of Cards”, ale căror nume nu au fost divulgate, au afirmat că Spacey a avut un comportament sexual inadecvat.

Serialul “House of Cards” a fost difuzat pe Netflix și a fost produs de compania Media Rights Capital (MRC).

“Vom continua să lucrăm cu MRC în această perioadă de hiatus pentru a evalua calea pe care o vom urma în ceea ce privește serialul”, se mai precizează în comunicatul Netflix.

Compania a mai precizat vineri că nu va difuza filmul “Gore”, care este în prezent în postproducție și a fost produs de Spacey. Filmul este despre scriitorul Gore Vidal și rolul său este jucat de Spacey. Acest lungmetraj despre relația între un tânăr și celebrul scriitor american Gore Vidal urma să fie lansat anul viitor.

De asemenea, agentul actorului a încetat colaborarea cu el joi și nu se știe cine îl reprezintă în prezent, notează Reuters.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 10