Netflix,fără H C

 

urn-newsml-dpa-com-20090101-140521-99-00941-large-4-3

 

Netflix, dar fără House of Cards
Serialul House of Cards este vârful de lance pentru platforma Netflix. Aceasta s anunțat recent pătrunderea pe piața din Germania, dar din păcate se pare că nu vor avea permisiunea de a difuza și propria producție TV.

House of Cards este nava-amiral a celor de la Netflix, în care se prezintă intrigile din sistemul politic american. Personajul principal, politicianul de gheață Francis “Frank” Underwood este jucat de actorul Kevin Spacey. Producția platformei online a generat în primele două sezoane de difuzare peste 100 de milioane de dolari, iar compania, în speranța de a atrage noi abonați, mai oferă pe lângă această producție proprie, filme și seriale americane direct pe internet, putând fi vizionate chiar pe smartphone, tabletă sau Smart TV, la un preț modic de 9 dolari pe lună.

Iar strategia a funcționat. Deja în primul trimestru al anului 2013 Netflix avea aproximativ 2 milioane de noi utilizatori, în principal datorită popularității propriului serial. În Germania numeroși utilizatori au încercat să își mascheze identitatea virtuală doar pentru a putea părea ca fiind din Statele Unite și pentru a avea astfel acces la platforma americană.

Acum Netflix vine și în Germania. Comunitatea locală așteaptă acest pas de o lungă perioadă de timp. Dar se pare că utilizatorii din Germania nu vor primi acces automat la producția pilot a companiei. În Germania, radiodifuzorul Sky a achiziționat drepturile de premieră pentru întreaga serie, conform informațiilor de la Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Doar după o perioadă de șase luni va putea apoi Netflix să difuzeze pe cont propriu serialul pe teritoriul Germaniei.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/unternehmen/netflix-darf-house-of-cards-nicht-zeigen-12950784.html

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

68 + = 77