New York Fashion Week: Striptease și ‘teasing’ via Twitter pe podiumul modei

Ce poate fi mai glamour pe un podium al modei decât un spectacol de striptease la germanul Philipp Plein, cunoscut pentru show-urile sale grandioase, sau un ‘teasing’ via Twitter la newyorkezul Alexander Wang, care a dansat în direct cu celebrele sale manechine, se întreba duminică AFP.

Pentru a doua sa defilare la New York, Philipp Plein venit de la Milano și-a prezentat noua sa colecție primăvară/vară 2018. În fața unui public de o mie de invitați — majoritatea show-urilor se limitează la câteva sute — cunoscuta regină a burlescului Dita Von Teese a deschis spectacolul cu un strip-tease demn de Crazy Horse.

Ea și-a încheiat numărul plonjând într-o cupă uriașă de șampanie, stropind publicul euforic de-o parte și de alta a scenei. Rapperul Future a fost o altă vedetă a serii cu un spectacol de rap și bling-bling, cu accente sado-maso: din coafura fetelor atârna o coadă lungă pe care o foloseau drept bici în timp ce defilau pe podium.

În privința ținutelor au fost prezentate fuste și rochii confecționate din bucăți de piele cusute în pătrate, care a fost laitmotivul serii, alături de zgarda din piele purtată la gât atât de bărbați cât și de femei.

Între numerele de prezentare și spectacole, Plein a coborât în public pentru a schimba impresii și cuvinte cu invitații săi printre care s-a remarcat cântăreața Nicki Minaj, invitata de onoare din primul rând, sau Paris Hilton și Tiffany Trump. Creatorul german în vârstă de 39 de ani, care și-a început cariera în design-ul de mobilă, a precizat că vânzările vor crește foarte repede și că vor fi foarte greu de controlat.

Deși are o reputație mai puțin aventuroasă, stilistul new-yorkez Alexander Wang a simțit și el nevoia să epateze și a optat pentru pentru rețelele de socializare pentru a anunța prezentarea colecției sale. Încă de vineri, el a anunțat pe contul său de Twitter că primele 100 de persoane care se vor prezenta sâmbătă la intrarea din principalul său magazin din New York vor primi o brățară care le va permite să asiste la show.

Cu o jumătate de oră înainte de defilarea pe podium de sâmbătă seara, el a retransmis pe site-ul său imagini în direct cu manechine întru-un autobuz circulând prin Manhattan. Stilistul cu zâmbetul său contagios a dansat cu top modelele sale, printre care s-au aflat Kendall Jenner, Bella Hadid sau Kaia Gerber, fiica celebrei Cindy Crawford, care și-a făcut debutul pe podium în acest sezon la New York, la doar 16 ani.

Formulă inedită la Fashion Week, autobuzul a făcut mai multe opriri. De fiecare dată manechinele au coborât pentru a defila pe stradă, protejate de bariere improvizate în spatele cărora s-au îmbulzit fotografii și o mulțime de curioși. Și, de fiecare dată, Alexander Wang a venit să salute și să strângă mâinile celor din public.

Colecția remarcată în aceste scurte opriri a fost destul de sobră, departe de focurile de artificii prezente vineri la colecțiile lui Tory Burch, Monse sau Jeremy Scott. Alexander Wang, cunoscut totuși pentru aplecarea spre glamour, a dat uitării culorile și s-a axat spre linii simple și epurate.

Cu toate acestea, el nu a putut să evite criticile celor care au denunțat o săptămână a modei newyorkaise aplecată mai degrabă spre marketing decât spre ținute vestimentare. Săptămâna Modei de la New York a devenit prea comercială s-a plâns creatorul catalan de modă Custo Dalmau, un veteran al Fashion Week având la activ 42 de prezentări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 + = 66