New York modernizează aeroporturile

328DF800C33CB0CF

New York modernizează aeroporturile

Murdare, sumbre și neprimitoare: Aeroportul newyorkez LaGuardia este pe locul zece în topul celor mai proaste aeroporturi din lume. Dar acum acesta va fi modernizat pentru suma de patru miliarde de dolari. Chiar și marele aeroport JFK are parte de șantiere.

Aeroportul LaGuardia din New York va fi restructurat fundamental și modernizat. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că se dorește un aeroport internațional demn de secolul următor, care să facă mândru numele de New York.

Proiectul, executat în cadrul unui parteneriat public-privat, va costa potrivit datelor autorităților patru miliarde de dolari și va creea 8000 de noi locuri de muncă. Începerea construcțiilor este planificată pentru prima jumătate a anului 2016.

În prezent aeroportul nu este demn de numele orașului, spune Cuomo. El este lent, învechit și reprezintă o intrare teribilă în orașul New York. Chiar și vicepreședintele Joe Biden vede o nevoie urgentă pentru acțiune. New York este cel mai mare oraș din lume. Merită o infrastructură demnă de secolul XXI.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/New-York-modernisiert-duesteren-Flughafen-article15604451.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 59 =