News Corp surprinde prin creștere

RTS5CZR

Gigantul media News Corp, la care aparțin, printre altele, publicațiile Wall Street Journal și Times, înregistează în mod neașteptat o creștere a vânzărilor. În special afacerile digitale merg foarte bine. Dar problemele din clasicele afaceri cu print pun presiune pe bilanț.

Afacerile mogulului media Rupert Murdoch iau din nou avânt. În trimestrul comercial de până la sfârșitul lunii iunie veniturile au crescut comparativ cu valoarea anului precedent cu cinci procente până la un total de 2,2 miliarde de dolari, după cum anunță News Corp. Este primul plus în vânzări de cinci trimestre încoace.

Prognozele analiștilor au fost depășite. După tragerea liniei News Corp a realizat un surplus de 89 milioane de dolari, ceva mai redus decât se așteptau cei de pe Wall Street. În aceeași perioadă a anului precedent costurile pentru restructurarea concernului au lăsat o gaură de 379 de milioane de dolari în bilanț.

Directorul executiv, Robert Thomson, a prezentat cu mândrie cifrele privind numărul de abonați din varianta online a Wall Street Journal și a cotidianului britanic Times. Ziarele editurii lui Murdoch au fixat o taxă unică pentru accesul online la informații. Cota veniturilor din afaceri digitale în totalul vânzărilor a urcat de la 19% la 23%. Cu toate acestea, afacerile cu print înregistrează venituri tot mai mici de la an la an, astfel că profitul acestei divizii, înainte de dobânzi, taxe și amortizări a scăzut, fără nici o surpriză, cu alte cinci procente.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/News-Corp-ueberrascht-mit-Wachstum-article18371461.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 86 = 91