NHTSA va introduce o regulă de zgomot pentru hibride și electrice

Ideea introducerii de dispozitive care să producă zgomot în automobilele care sunt considerate “prea silențioase” nu a existat până ce primele automobile electrice hibrid au sosit pe piață în anul 2000. Cu toate acestea, în decurs de câțiva ani organizațiile care reprezintă persoanele lipsite de vedere au delcarat că automobilele hibride ce rulează la viteze mici strict pe baza energiei electrice nu pot fi auzite de pietonii care evident nici nu pot să le vadă. Ce a urmat a fost aproape un deceniu de investigații lente, propuneri, directive și emitere de legi.

Departamentul American al Transporturilor – NHTSA – a finalizat reglementările care se vor aplica mașinilor silențioase pentru ca acestea să emită artificial zgomote la viteze mici, potrivit unui raport al serviciul de știri Reuters. De asemenea extinde termenul limită pentru a respecta legea este 2020. Congresul American a cerut în anul 2010 agenției să investigheze, cerceteze și să propună reguli pentru introducerea de dispozitive care să emită sunete, inițial se vorbea despre introducerea legii în anul 2014.

Noua lege va necesita ca vehiculele silențioase să producă zgomote la viteze de până la 30 km/h până în septembrie 2020. Cu un an înainte producătorii auto trebuie să prezinte deja aceste dispozitive pe cel puțin 50% din automobilele care se califică. La vitezele peste acest prag combinația de zgomot produs de anvelope și rezistență în fața aerului face ca automobilul să poată fi auzit, arată analizele efectuate de NHTSA. Reglementările adoptate de administrația Obama prevedeau ca noile reglementări să intre în vigoare din septembrie 2019, dar acestea au fost suspendate la scurtă vreme după ce administrația Trump a venit la putere.

Grupul Nissan a cerut ca pragul să fie redus la 20 km/h și adoptat ca atare. Agenția ia în considerare diversificarea sunetelor produse de automobile în funcție de producători, care cel mai probabil vor adopta sunete care să se identifice cu brandul lor. Per total, NHTSA estimează că aceste reglementări vor duce la evitarea a circa 2400 de accidente și leziuni în fiecare an.

https://www.greencarreports.com/news/1115517_nhtsa-finalizes-quiet-car-rule-for-hybrids-electrics-to-take-full-effect-in-2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =