Nicaragua vrea să facă competiție canalului Panama prin propria sa cale navigabilă

infografik-karte-kanal-durch-nicaragua

Canalul Nicaragua
Nicaragua vrea să facă competiție canalului Panama prin propria sa cale navigabilă. Operatorul a anunțat acum traseul exact al viitorului canal. Oponenții se îndoiesc însă că investitorul chinez va putea duce proiectul la bun sfârșit.

Compania chineză HKND a anunțat traseul canalului propus pentru construcție în Nicaragua. Calea navigabilă ar trebui să conducă de la estuarul Rio Punta Gorda de pe coasta Caraibelor prin lacul Nicaragua din interiorul țării la gura de vărsare a Rio Brito pe partea Oceanului Pacific, a declarat luni inginerul HKND, Dong Yunsong.

Prin urmare, canalul va avea 278 km lungime și 230-530 metri latime. Două ecluze vor compensa diferențele de nivel dintre ape. Călătoria prin calea navigabilă va dura aproximativ 30 de ore. HKND estimează că în fiecare an aproximativ 5100 de nave vor alege să parcurgă canalul. Construcția este programată să înceapă la sfârșitul anului.

Pe ambele coaste este planificată deschidere a câte un port. În Brito pe coasta Pacificului, va fi creată o zonă de liber schimb, iar în Rivas în apropiere de Lacul Nicaragua va fi construit un aeroport. În plus față de canal vor apărea de asemenea și autostrăzi de-a lungul acestuia.

Conservatorii au criticat în avans traseul prin lacul Nicaragua. Lacul este cel mai mare rezervor de apă potabilă din America Centrală. Scufundarea unui vas petrolier, spre exemplu, ar pune în pericol aprovizionarea cu apă potabilă a întregii regiuni. Oponenții proiectului susțin că HKND este o compania necunoscută și nu ar fi capabilă să ducă la bun sfârșit construcția. Iar până acum proiectul se ridică la o valoare de 40 de miliarde de dolari.

Cu această cale navigabilă, Nicaragua vrea să facă concurență canalului Panama, care în prezent se extinde pentru a putea primi o nouă clasă de vase. Canalul Nicaragua va fi astfel construit din start încât să poată suporta nave cu tonaj maxim de 400.000 tone. Canalul ar putea aduce pentru cea mai săracă țară din America latină un mic boom economic și peste 200.000 de locuri de muncă.

http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/wirtschaftspolitik/wasserstrasse-route-des-nicaragua-kanals-festgelegt-13033742.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6