NICI LA NEMTI VITEZA NETULUI NU-I CEA PROMISA

internet-dsl-netzagentur

Surfing lent
Furnizorii promit azi viteze de navigare pe internet de până la 100 Mbit pe secundă, spre exemplu sau, de multe ori, chiar mai bun. Pentru unii clienți însă, rețeaua este mai rapidă decât pentru alții.

Furnizorii de internet chiar și din Germania promit, spre exemplu, viteze de navigare pe internet de până la 100 Mbit pe secundă. Cu toate acestea, rare sunt cazurile în care viteza reală chiar se apropie de cea promisă. Iar furnizorii de servicii de telecomunicații se folosesc din plin de acest artificiu al promisiuniii “de până la”. Astfel nu sunt nevoiți să garanteze o rată fixă de transfer ci doar limita maximp a gamei. Iar în mod contrar publicității, de multe ori un abonament promovat ca fiind de până la 100Mbit ajunge să atingă în realitate abia 50Mbit la navigarea pe internet, sau chiar mai puțin.

Doar unul din cinci utilizatori de Internet din Germania are viteza promisă de furnizor, relevă un studiu publicat anul trecut de Agenția federală a rețelelor. Unul din trei ar trebui să se mulțumească, prin urmare, cu jumătate din banda promisă sau chiar cu mai puțin. Datele pentru studiu au fost colectate în anul 2012.

http://www.sueddeutsche.de/digital/bericht-der-bundesnetzagentur-jeder-vierte-surft-nicht-einmal-halb-so-schnell-wie-versprochen-1.1990241

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 − 22 =