Nici o reducere a producției la orizont

7b42f5055fa058542aca1724abf0ee4d

Ceea ce îi bucură pe șoferii auto, îi înfurie pe membri cartelului OPEC: prețurile la petrol sunt de multă vreme foarte reduse. Reuniunea țărilor OPEC și non-OPEC de la Viena s-a încheiat fără un acord concret pentru înghețarea cantităților produse.

Membri cartelului petrolier OPEC nu s-au putut pune de acord cu privire la limitarea cantităților produse în cadrul unei reuniuni ce avut loc și în prezența altor producători de materii prime. Unele țări speră ca prin această măsură prețurile să crească din nou și piața să se stabilizeze. Într-o declarație oficială se spune că OPEC se așteaptă ca și anul viitor prețurile să rămâne tot la un nivel scăzut. Pentru a găsi o cale de ieșire din criză, cartelul se va întâlni pe viitor și cu țări care nu sunt membre, precum Rusia, Mexic sau Brazilia.

Consultările ar trebui să continue în luna noiembrie. La următoarea reuniune toate țările trebuie să prezinte cifre detaliate depsre o posibilă limitare a cantităților, a declarat delegația kazahă. Din partea țărilor non-OPEC nu a existat până acum nici un fel de intenție de limitare a cantităților porduse, spune Ministrul Adjunct al Energiei din Kazahstan. Important este acum să se stabilească un dialog.

Delegația braziliană s-a arătat nemulțumită după reuniune, cu toate acestea, puterea statului în privința reglementărilor este doar limitată. Brazilia nu este în situația de a putea limita producția companiilor, spune Márcio Felíx Carvalho Bezerra, reprezentant al Ministerului Energiei din Brazilia. Delegația rusă a refuzat să dea declarații, atât înainte, cât și după reuniune.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Keine-Produktionsdrosselung-in-Sicht-article18965486.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 4 = 36