Niciodată nu au fost transportate atât de multe bunuri

63347548

Economia Germaniei este în continuare pe drumul către succes. Pentru anul trecut Biroul Federal de Statistică a anunțat un total de 4,5 miliarde de tone de bunuri transportate. Un record absolut, iar asta în ciuda declinului din transportul feroviar și cel naval.

În Germania au fost transportate anul trecut mai multe bunuri ca niciodată. Traficul de bunuri a crescut doar pe șosele, cel feroviar, naval sau aerian au stagnat sau au înregistrat reduceri. În total cantitățile transportate s-au ridicat la 4,5 miliarde de tone.

Asta corespunde unui plus de 1,1% față de anul precedent, după cum raportează Biroul Statistic de la Wiesbaden. Astfel că traficul de bunuri a crescut pentru al treilea an la rând. În calcul sunt incluse de asemenea fluxurile de petrol pompate prin conducte.

Traficul de camioane grele a profitat și de pe urma dificultăților întâlnite de alte tipuri de operatori. Astfel că traficul feroviar a suferit o reducere de un procent a cantităților transportate, în principal datorită grevelor masive, iar traficul naval pe căi navigabile interioare a scăzut cu 3,2% ca urmare a refluxului înregistrat în toamnă.

Cantitățile de bunuri din traficul aerian au stagnat în comparație anuală. Iar reducerea cantităților din traficul naval cu 2,7% s-a făcut remarcată în special datorită faptului că în porturile germane au sosit mai puține bunuri din străinătate. Prin magistralele energetice au curs în 2015 cu 3,3% mai mult țiței brut decât în 2014.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nie-zuvor-wurden-so-viele-Gueter-bewegt-article17007916.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 − = 50