Nigeria aprobă pachetul de salvare pentru statele falimentare

_84114071_84131339

Nigeria aprobă pachetul de salvare pentru statele falimentare

Președintele Nigeriei, Muhammadu Buhari a aprobat un plan de salvare de 2,1 miliarde de dolari pentru a ajuta statele falimentare să plătească salariile. Cel puțin 12 din cele 36 de state ale Nigeriei spun că datorează muncitorilor mai mult de 550 milioane de dolari în salarii și indemnizații. Unii muncitori, nu au mai fost plătiţi chiar de șapte luni.

Veniturile guvernamentale, care depind în mare măsură de exporturile de petrol brut, au scăzut brusc în ultimele luni din cauza scăderii prețurilor la petrol la nivel mondial. Luna trecuta, Buhari a declarat că trezoreria a ajuns “practic goală”. Acesta a promis să recupereze miliardele de dolari “furate” de administrațiile anterioare. Președintele a câștigat alegerile în luna martie cu promisiunea de a combate corupția, una dintre cele mai mari probleme ale țării.

Nigeria este cel mai mare producator de petrol din Africa, dar o mare parte din venituri sunt declarate furate. O declarație guvernamentală spune că banii vor veni prin credite preferențiale de la banca centrală, și dividendele plătite de către agenția de gaze naturale de stat.

http://www.bbc.com/news/world-africa-33435399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

61 − 53 =