Nigeria caută împrumut de la Banca Mondială

_88028315_gettyimages-86045046Nigeria se află în discuții cu Banca Mondială pentru a primi un ajutor să finanțeze o prognoză de 11 miliarde de dolari a deficitului bugetar. Cu toate acestea, ministrul de finanțe Kemi Adeosun a declarat că nu a fost solicitat un “împrumut de urgență”. Nigeria vrea în jur de 3,5 miliarde de dolari de la Banca Mondială și Banca Africană de Dezvoltare. Cea mai mare economie din Africa a fost lovită dur de scăderea recentă a prețurilor la petrol, iar guvernul trebuie să găsească noi surse de venit pentru a finanta bugetul.

Anul trecut, bugetul a fost în mare parte finanțat din veniturile provenite din comercializarea petrolului. O preocupare majoră pentru Nigeria este că, la mai mult de 55 de ani de la independență, veniturile din petrol sunt încă folosite pentru a sprijini activitățile de zi cu zi ale guvernului, mai degrabă decât să fie folosite pentru investiții.

Președintele Muhammadu Buhari încearcă să regleze finanțele publice și dacă va realiza acest lucru va fi unul dintre modurile în care mandatul său va fi judecat. Pentru moment, guvernul va continua consultările cu partenerii internaționali, care au început la inceputul acestui an, cu o vizită a șefului Fondului Monetar Internațional Christine Lagarde.

Economia Nigeriei va încetini în 2016, dar creșterea ar putea rămâne în continuare la 3,2%, ceea ce reprezintă un rezultat pozitiv în fața volatilității globale. Desi situația din Nigeria este în mod clar gravă, unii ar spune ca încă nu este într-un mod de criză. Din acest motiv, nimeni nu folosește cuvântul salvare care ar sugera faptul că țara este aproape în stare de faliment.

http://www.bbc.com/news/world-africa-35458459

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 89 = 94