Nigerienii se plâng de lipsa benzinei

Nigeria este cel mai mare producător de petrol din Africa, dar o parte din cetățenii săi trebuie să aștepte chiar și 24 de ore pentru a face un plin de benzină. Responsabilitatea nu și-o asumă nimeni pentru situația din prezent, iar nigerienii cred că este tactică perfidă a guvernatorilor.

Datorită unor blocaje în aprovizionare, s-au format cozi interminabile la benzinăriile din Nigeria, înainte și în timpul sărbătorilor de Crăciun. Unii șoferi au așteptat chiar și mai mult de 24 de ore pentru a-și umple rezervorul. Motivul lipsei de combustibil este neclar.

Tope Alake, șofer auto, a declarat că și-a dorit să petreacă sărbătorile împreună cu familia, dar a trebuit să își anuleze călătoria. Acesta a fost intervievat de presa locală în apropierea unei benzinării din metropola economică Lagos. Alex Ogunsola, alt localnic, a fost de asemenea dezamăgit. Acesta și-a dorit de asemenea să își vadă familia. A sperat că va merge cu copii la plajă, dar a pierdut ziua stând la coadă și nici așa nu este convins că va primi benzină.

În timp ce peste tot în țară s-au format cozi interminabile, oamenii care ar trebui să își asume răspunderea aruncă vina unii pe alții. Furnizorii spun că, compania petrolieră nigeriană, NNPC, nu a comandat anterior o cantitate suficientă, pentru a acoperi necesarul pentru cei 190 de milioane de locuitori ai țării. Directorul executiv al NNPC, Maikanti Baru, a declarat pe de altă parte că vinovați sunt vânzătorii de pe piața neagră. Aceștia ar fi paralizat stațiile de benzină pentru a putea ridica prețurile pe piața neagră.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Nigerianer-beklagen-Benzinknappheit-article20202172.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =