Nike a suspendat contractul cu Sharapova

SARAPOVA

Nike a suspendat relația sa cu Maria Sharapova, după ce jucătoarea de tenis din Rusia a recunoscut că a fost depistată pozitiv la un test de dopaj în timpul Australian Open 2016. De asemenea, producătorul elvețian de ceasuri Tag Heuer a tăiat legăturile cu starul de tenis.

Nike a declarat că a fost ” surprins” să afle că Sharapova a obtinut pozitiv pentru o substanță interzisă la Australian Open în ianuarie.

Cu toate acestea Sharapova a declarat că a consumat Meldonium din 2006, la indicaţiile medicului. Relația ei cu Nike datează de când aceasta avea vârsta de 11 de ani. “Am decis să suspendăm relația noastră cu Maria, în timp ce ancheta continuă”, a declarat Nike. “Vom continua să monitorizăm situația.”

În 2010, în vârstă de 28 de ani, un jucător de tenis rus a semnat un nou contract de opt ani cu gigantul american producător de articole sportive în valoare de 70 milioane de dolari, precum și o reducere a vânzărilor din propriile haine de marcă.

Sharapova este cel mai bine plătit atlet de sex feminin din lume, obtinând aproape 30 milioane de dolari în 2015 , potrivit Forbes. Acestea includ contracte cu Evian, Tag Heuer, Porsche.

În 2014, Porsche a numit-o primul ambasador de sex feminin. Sharapova, care trăiește în Florida, este, de asemenea, imaginea parfumului Luck de la Avon Cosmetics.

http://www.bbc.com/news/business-35751916

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 18