NIKE FACE LEGEA

  • Vor-allem-in-Nordamerika-und-Westeuropa-ist-Nike-im-AufwindNike surprinde prin creștere puternică

Cu produsele sale premium, Nike pare să facă legea. În trimestrul al treilea a anului trecut cererea a fost surprinzător de mare, în special pentru produse scumpe. Iar acționarii nu pot fi decât fericiți.

Nike simte deja anticiparea fanilor competiției mondiale de fotbal ce va avea loc anul acesta în Brazilia. În al treilea trimestru fiscal, ce se încheie cu luna februarie, vânzările au crescut surprinzător de puternic, cu aproximativ 13% până la aproape 7 miliarde de dolari, conformd atelor oferite de acest rival Adidas. În ciuda ratelor de schimb nefavorabile, compania de articole sportive a avut o creștere solidă și a depășit așteptările, chiar dacă rezultatul net a scăzut considerabil din cauza unor efecte speciale.

În perioada decembrie-februarie Nike a avut un profit net de 685 de milioane de dolari, cu 20% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, compania a înregistrat un câștig extraordinar de 231 de milioane de dolari datorită filialei Haan. Excluzând acest câștig extraordinar, câștigurile pe acțiune au crescut cu 5%, până la 0,78 de dolari. Analiștii se așteptau la abia 0,72 dolari. Veniturile au crescut cu 13% la aproape 7 miliarde de dolari. Acțiunile au crescut în tranzacționare imediat după anunțarea rezultatelor financiare. Hârtiile de valoare ale companiei au urcat în ultimele 12 luni cu aproape 50%.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nike-ueberrascht-mit-starkem-Wachstum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 58 = 64