Nike își majorează semnificativ cifra de afaceri

64616108 

De ani de zile există un trend înspre utilizarea de zi cu zi a pantofilor și a îmbrăcămintei sport. Compania Nike profită în mod special de acest trend. Concernul crește puternic peste tot în lume, dar deja simte în ceafă respirația fiierbinte a concurenților.

Concernul de articole sportive Nike și-a sporit semnificativ cifra de afaceri în al doilea triestru comercial. În special datorită dezvoltării puternice din China și America de Nord, rezultatul a fost unul pozitiv, anunță compania. Ajustat în fața efectelor valutare, vânzările au urcat în perioada de raportare cu 12 procente la un total de 7,69 miliarde de dolari, după 7,38 miliarde de dolari în al doilea trimestru al anului precedent. Analiștii se așteptau cu toate acestea la ceva mai mult și anume 7,81 miliarde.

Profitul net s-a majorat la 785 milioane de dolari, după 655 milioane de dolari în perioada corespunzătoare a anului precedent. Cu rezultatul pe acțiune compania a depășit așteptările, acesta ridicându-se la 0,90 dolari pe acțiune, în timp ce analiștii se așteptau la doar 0,86 dolari.

În comerțul post-bursier de pe nasdaq.com acțiunile au crescut cu 3,1% la un preț total de 135,90 dolari.

Pentru perioada de raportare ce s-a încheiat în luna noiembrie Nike a anunțat pentru China un plus în vânzări de 24%. În America de Nord afacerile au crescut în aceeași perioadă cu 9,4%. Nike a profitat de asemenea de un trend menținut la îmbrăcăminte sport și pantofi sport pentru uz zilnic.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nike-steigert-Umsatz-deutlich-article16631526.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =