Nimeni nu mai face casete video

imago51078089h

Cine are astăzi mai puțin de 20 de ani se gândește poate la o instituție a statului când aude termenul de VHS. Toți știu că VHS a fost multă vreme cuvântul cheie al serilor de film sau a colecției de materiale video. Ultimul producător de videorecordere, originar din Asia, își închide acum activitatea.

Ultimul producător din lume de videorecordere, Funai Electric din Japonia, își închide în final producția. Faptul că un furnizor ar fi refuzat să mai producă anumite componente necesare, în ciuda faptului că necesarul de unități era foarte redus, a determinat compania japoneză să ia această decizie, spune un purtător de cuvânt. Funai a produs anul trecut un număr încă impresionant, de 750.000 de videorecordere pentru redarea de casete VHS, dar este infim față de volumul de 15 milioane de unități anual, cât producea la începutul acestui mileniu.

Purtătorul de cuvânt al Funai a dorit să precizeze faptul că ei au fost ultimii producători a unor astfel de playere, după retragerea Panasonic de pe piață în anul 2012. Compania japoneză utiliza forța de muncă din China pentru asamblare, majoritatea unităților erau apoi vândute în SUA, în special sub marca Sanyo. Ultimele casete VHS (Video Home System) au fost produse în anul 2002. Videorecorderele de la Funai erau cumpărate de oameni care doreau să revadă amintirile pe care le-au înregistrat pe acele casete.

Primul videorecorder pe format VHS a fost adus pe piață în anul 1976 de producătorul japonez JVC. Aproximativ din anul 1980 acesta a devenit un format standard în Europa, după ce formatele Betamax de la Sony și VCR/Video2000 de la Grundig nu s-au bucurat de aceeași popularitate. Apoi începând cu anul 2000 banda magnetică analog a fost înlocuită treptat de DVD-uri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Keiner-baut-mehr-Videorekorder-article18250181.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 3