Ninsori pe plajele spaniole

IMG_0579

Câteva plaje de pe coasta mediteraneeană a Spaniei s-au trezit miercuri cu o insolită ninsoare, iar unele localități din provinciile Valencia și Alicante (est) au înregistrat cele mai abundente ninsori din 1926 încoace, semnalează EFE.
Zăpada a condus la suspendarea cursurilor pentru 28.000 de copii din 14 municipii din Comunidad Valenciana.

Circulația a fost întreruptă pe unele șosele din nordul și estul Spaniei, iar pe autostrada AP-7 s-a interzis circulația camioanelor și autobuzelor, a informat miercuri Direcția generală de trafic (DGT).

Murcia (sud-est), una dintre provinciile cu climă blândă și mai puține precipitații, are numeroase drumuri închise din cauza zăpezii. În insulele Baleare, stratul de gheață format în timpul nopții a provocat închiderea mai multor drumuri.

IMG_0578

Meteorologii prevăd pentru joi înăsprirea condițiilor meteorologice. În zone din interiorul provinciei Alicante și din partea de nord a litoralului său, precum și în sudul provinciei Valencia a fost instituit un cod roșu (risc extrem) de ninsori.

Valul de frig — cu temperaturi minime de până la minus 12 grade — care afectează Spania, cu excepția insulelor Canare, a determinat activarea unor dispozitive și protocoale privind îngrijirea și protecția celor mai vulnerabile persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 38