Nintendo a prezentat noua sa consolă Switch care va apărea pe piață în luna martie 2017

untitled 

Producătorul japonez de jocuri video Nintendo Co Ltd a prezentat joi noua sa consolă denumită Nintendo Switch prin care vrea să recupereze decalajul care îl separă de rivalii Sony Corp și Microsoft Corp., informează AFP și Reuters.

Nintendo Switch, prima consolă lansată de Nintendo după Wii U în 2012, este un dispozitiv hibrid, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată atât ca o consolă tradițională de jocuri video cât și ca un dispozitiv portabil. Grupul japonez, care intenționează să lanseze noua consolă pe piață în luna martie a anului următor, nu a oferit joi detalii cu privire la prețul consolei sau alte specificații.

Succesul înregistrat de Switch va fi crucial pentru Nintendo având în vedere că această firmă menține consolele de jocuri video în centrul afacerilor sale, într-un moment în care industria jocurilor video migrează spre smartphone-uri. O dovadă a acestei tranziții este și numărul de console vândute de Nintendo.

În timp ce consola Nintendo Wii, lansată în 2006, s-a vândut în peste 100 de milioane de exemplare, succesoarea sa, WiiU, nu s-a bucurat de un succes similar doar 13 milioane de unități fiind vândute în cei trei ani de la lansare.

Vânzările dezamăgitoare de console WiiU și semnalele venite de la acționari și investitori au determinat Nintendo să intre pe piața jocurilor pentru smartphone-uri, ceea ce a dus recent la un succes fenomenal înregistrat de jocul Pokemon GO. În prezent Nintendo pregătește o versiune a jocului Super Mario pentru telefoanele iPhone și tabletele iPad produse de Apple.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 70 = 73