Nintendo anunță o nouă consolă

a9d0a8f9b3ebf51defd403a04f6f43fb

După ce Wii U nu a putut să se ridice la nivelul așteptărilor, Nintendo se axează pe o nouă consolă, numită NX, care ar trebui să sosească pe piață fix peste un an. Concernul se așteaptă la o perioadă dură, provocată în parte de o prăbușire a vânzărilor la Wii U.

Specialistul japonez în jocuri video, Nintendo, vrea să lanseze în martie 2017 o nouă consolă de jocuri video, după vânzări dezamăgitoare ale modelului Wii U. Platforma de gaming NX va fi dezvoltată pe baza unui nou concept proaspăt, anunță compania. Alte detalii nu au fost precizate. Conform unor speculații neconfirmate, NX ar putea rula pe sistemul de operare al celor de la Google, Android, sau să reprezinte o platformă-hibrid între dispozitiv mobil și consolă de jocuri pentru acasă.

În același timp Nintendo estimează o prăbușire drastică a vânzărilor a actualei console de jocuri, Wii, în următoarele luni. Pentru anul comercial deja ratat, care se va încheia în martie 2017, concernul prognozează vânzări de doar 800.000 de dispozitive. Anul comercial trecut, care s-a încheiat în martie anul acesta, compania a vândut consolele Wii U de 3,26 milioane de ori.

Nintendo a vândut de la lansarea Wii U la finalul anului 2012 un total de 12,8 milioane de unități. Astfel ea are semnificativ mai puțin succes decât consolele concurente Playstation 4 de la Sony sau Xbox One de la Microsoft. Consola Nintendo ratează chiar și așteptările proprii ale concernului, doar în primul an de la lansare ar fi trebuit să se comercializeze 9 milioane de unități. Dar trimestrul trecut compania abia a vândut 200.000. De la lansarea primului model din seria Wii în anul 2006, compania a vândut peste 100 de milioane de unități în toată lumea.

http://www.n-tv.de/technik/Nintendo-kuendigt-neue-Konsole-an-article17566561.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =