Nio ES8 disponibil în China de luna aceasta

O altă zi, un alt vehicul electric de la un start-up producător de mașini din China. Compania chineză Nio a lansat acum oficial primul său vehicul electric pentru publicul general, un SUV electric cu o putere totală de 480 kilowați (644 cai putere) care are rolul de a concura cu Model X al americanilor de la Tesla, la doar jumătate de preț.

Noul model, numit ES8, are un preț de pornire de 448.000 RMB (68.000 de dolari), înainte de aplicare primelor guvernamentale, fiind cu mult mai ieftin decât Tesla Model X cu 59.000 de dolari, modelul american nefiind eligibil pentru prime de la guvernul chinez.

Nio susține că ES8 are o autonomie de 500 de kilometri (310 mile) când este condus constant cu viteza de 60 km/h și atinge o autonomie după standarde NEDC de 355 km. Cele două motoare sunt capabilă să propulseze SUV-ul de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde, mai adaugă constructorul.

SUV-ul nu pare să ducă lipsă de opționale high-tech, dacă e să luăm în considerare faptul că Nio a realizat un parteneriat cu MobilEye pentru dezvoltarea unei soluții de rulare autonomă numită Nio Pilot pentru primul său model de SUV. Nio Pilot este, ca o coincidență, același sistem pe care MobilEye îl dezvolta pentru Tesla, înainte ca parteneriatul lor să se rupă în anul 2016, spun cei de la publicația The Verge.

ES8 este un model cu șapte locuri care mai include și alte dotări de lux, pe lângă pilotul automat. Printre acestea se numără scaune de piele, heads-up display, suspensii pe aer, opțiuni avansate de siguranță precum și sistemul Nomi, un sistem pe care inginerii de la Nio îl cataloghează ca fiind primul sistem de inteligență artificială pentru mașini.

Într-o declarație a constructorului, Nomi a fost descris ca fiind un “partener de drum pentru șoferi”, care este “distractiv, expresiv și intuitiv, putând să asculte, să vorbească și să ajute șoferul cu diferite sarcini”. Spre deosebire de Model X, Nio SE8 include un pachet de baterii de 70 kilowați-oră, iar odată ce se descarcă, poate fi schimbat cu un acumulator încărcat în mai puțin de trei minute la una dintre cele 1100 de stații de înlocuire acumulatori pe care cei de la Nio le au în plan.

Nio este o companie care anterior s-a numit NextEV, ea adunând peste 1 miliard de dolari în finanțare, ca urmare a lansării supercarului electric cu nume de cod EP9. Anul acesta în martie Nio a anunțat că intenționează să lanseze un automobil electric și autonom pe piața aauto americană până în anul 2020.

https://www.greencarreports.com/news/1114409_nio-es8-electric-suv-to-go-on-sale-in-china-this-month-half-the-price-of-tesla-model-x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =