NIS 20 MIL

nis_petrol_station_reconstructionNIS Petrol, investitii de pana la 20 mil. euro

                                    NIS Petrol, filiala din Romania a companiei sarbe NIS, controlata de grupul rus Gazprom, are in plan anul acesta investitii de 15-20 de milioane de euro in deschiderea a 15 benzinarii, ca parte a strategiei de a atinge o cota de piata de 10% dupa 2015 in Oradea avand deja dar si cu intentia de a mai deschide in Bihor.Compania, intrata pe piata din R

omania in 2012, se asteapta anul acesta sa atinga pragul de rentabilitate (break-even) si estimeaza o cifra de afaceri de 20-25 de milioane de euro.

                                      “Pana in acest moment, avem 15 statii de distributie a carburantilor pe piata locala si dorim sa dublam numarul acestora pana la finalul anului. Investitia pentru o benzinarie se ridica la un milion de euro”, a declarat Ileana Sorina Baltatu, director executiv Downstream si director general-adjunct, NIS Petrol Romania.Compania are statii de distributie a carburantilor pe langa Oradea si in  Arad, Timisoara, Sibiu, pe autostrada A1, pe E85 la Caldarusanca si la Clinceni, pe centura Capitalei. In zona de vest a tari, compania are opt benzinarii. Urmatoarele doua inaugurari vor fi la Oradea si Timisoara.

NIS Petrol alimenteaza cele 15 statii din Romania de la rafinaria Pancevo din Serbia, dar si de la Petrom. Compania se asteapta la un consum de 6 tone pe zi de statie.Operatiunile NIS vizeaza exclusiv resurse conventionale – petrolul, in timp ce explorarea resurselor neconventionale, precum gazul de sist, nu reprezinta obiectul de activitate al Companiei. Recent, Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat transferul de participare pentru trei perimetre, incheiate intre East West Petroleum (EWP) si NIS Petrol. Decizia vine dupa solicitarea comuna a celor doua companii. Anterior, Guvernul Romaniei a aprobat Acordurile petroliere de concesiune pentru explorare-dezvoltare-productie pentru cele trei perimetre, incheiat intre ANRM si EWP. Cele trei perimetere sunt EX – 3 Baile Felix in judetul Bihor, Ex – 7– Periam si Ex – 8 Biled, situate in judetul Timis.

——————————————————————————————————————————————————————————-

1471087_10201295491929885_1737037589_n copy……………Doi barosani in petrol discuta:

– Tie pot sa-ti spun, ca-mi esti prieten. Vreau sa ma combin cu una de 20 de ani. Crezi ca o sa am sanse mai mari daca ii spun ca am 55 de ani in loc de 65?
– O sa ai sanse mult mai mari daca ii spui ca ai 85!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 35 =