Nissan extinde fabrica sa de baterii din Tennessee

Nissan extinde fabrica sa de baterii pe bază de litiu-ion din Smyrna, Tennessee, chiar înaintea introducerii modelului LEAF 2018, care beneficiază de pachete de baterii cu o capacitate de 40kWh. O ofertă de la care Nissan se așteaptă să dubleze vânzările sale de la nivel mondial.

Extinderea fabricii de baterii construită în 2012 și dispusă pe suprafață de 45.000 de metri pătrați nu va fi una spectaculoasă – doar 2500 metri pătrați – care sună ca și o ajustare de capacitate mai degrabă decât un proces de extindere, pentru noul LEAF și produse viitoare.

Afacerile Nissan cu baterii pentru vehicule electrice și fabrica în sine vor fi oficial preluate de GSR Capital în următoarele două luni de zile. Întreaga afacere cu baterii Nissan a fost preluată de un fond de investiții chinez în luna august.

Începând cu anul 2012, Nissa a produs laSmyerna peste 90.000 de pachete de baterii pentru LEAF. În anul 2015 fabrica deținea circa 400 de angajați. Atunci când Nissan a patentat inițial fabrica americană de baterii, producția era de așteptat să atingă 150.000-200.000 de pachete de baterii anual, lucru care bineînțeles nu s-a întâmplat. Până în prezent, fabrica a trebuit să fie reechipată pentru a dezvolta capacitatea de producție cu 20%. Recordul de vânzări pentru LEAF a fost setat în anul 2014 pentru piața americană, atunci când au fost vândute 30.200 de exemplare.

Astăzi lucrează peste 8500 de oameni la Smyrne, deci este foarte probabil ca multe din locurile de muncă necesare pentru a produce mai multe baterii vor putea fi create intern.

Ahead Of Rush For 2018 LEAF, Nissan To Expand Battery Factory In Tennessee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 48