VIDEO Nissan IMx Concept debutează la Tokyo Motor Show

Mult așteptatul crossover complet electric de la Nissan și-a făcut debutul public sub formă de concept la Salonul Auto de la Tokyo. Numit Nissan IMx conceptul de crossover compact include atât sisteme de rulare autonomă cât și o autonomie de peste 600 de kilometri.

Autonomia este estimată după un ciclu de conducere la standarde japoneze, care s-ar traduce în aproximativ 500 de kilometri după standarde americane (300 de mile), deși Nissan nu a specificat exact care este capacitatea bateriei inclusă în mașină.

Forma lui IMx este cea a unui crossover elegant, cu roți mari și un interior futuristic întâlnit de regulă la mașinile-concept. Sistemele de rulare autonomă sunt oferite ca o “versiune viitoare a ProPilot”, software-ul activ de la Nissan pentru asistență a șofatului.

Când șoferul alege acest modul, volanul se retrage automat în bord și toate scaunele pasagerilor se înclină puțin în spate. Șoferii pot să preia din nou controlul în orice moment prin reîntoarcerea la modul “manual”, spun cei de la Nissan.

IMx se bazează pe noua platformă a celor de la Nissan pentru vehicule electrice, una care va fi inclusă și pe viitorul Nissan Leaf din 2018, dar și pe alte câteva modele de Nissan și alte vehicule din alianța formată de Renault și Mitsubishi.

Bateria este complet plată și ascunsă sub podea, vehiculul este echipat cu două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte, iar inginerii Nissan susțin că IMx oferă o manevrabilitate foarte ridicată, care va redefini segmentul de crossover. Puterea combinată a celor două motoare electrice este de 320 de kilowați (430 cai putere) și circa 700 Newtonmetri de cuplu motor.

http://www.greencarreports.com/news/1113454_nissan-imx-concept-electric-suv-debuts-at-tokyo-motor-show

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 23 =