Nissan și Sumimoto deschid fabrică de reciclare baterii în Japonia

2011 Nissan Leaf electric car after battery-pack replacement [by owner Tim Jacobsen, Concord, CA]

Orașul Namie în estul Japoniei a fost devastat de cutremurul și tsunami-ul din 2011, iar de atunci se luptă să repare stricăciunile. La aproape șapte ani mai târziu, se deschide prima fabrică din oraș, una care va contribui la dezvoltarea energiei ecologice și a vehiculelor lipsite de emisii.

Producătorul auto Nissan și o ramură a companiei-gigant de comerț Sumimoto vor deschide o fabrică pentru a analiza, refolosi și recicla pachete de baterii folosite și uzate de pe automobilele electrice Nissan.

Nissan și Sumitomo au pus la punct o companie joint-venture numită 4R Energy Corporation, care va opera noua fabrică. Este realizată pentru a se adapta numărului tot mai mare de baterii folosite din automobilele electrice, care vor deveni disponibile odată ce primele automobile Nissan Leaf apărute pe piață își vor încheia ciclul de utilizare.

Japonia are reguli foarte stricte de inspecție pentru vehiculele vechi care face să fie foarte simplu să se caseze mașini mai vechi de cinci sau șapte ani decât să li se permită să circule în continuare, însemnând că Leaf-urile apărute în primul an (2011) vor începe să fie demontate începând cu 2018.

4R Company a fost de fapt înființată în 2010, chiar înainte ca Leaf să intre în producția de serie, anticipând nevoia care acum este realitate. Începând de atunci ea a acumulat expertiză valoroasă în acest domeniu, spun experții.

https://www.greencarreports.com/news/1115941_nissan-sumitomo-open-electric-car-battery-recycling-plant-in-japan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 40 =