Nivelul șomajului scade după Brexit

86423baaf475541198d065c61e45dfbb

Cota șomajului în Marea Britanie a scăzut ușor după votul Brexit. Experții se așteptau la o dezvoltare negativă în acest sens după referendum. Prognozele pentru următorii ani sunt însă mai sumbre.

În lunile de după votul britanicilor în favoarea părăsirii Uniunii Europene nivelul șomajului din Marea Britanie a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii ani. Cota calculată după criteriile Organizației Mondiale pentru Muncă (ILO) a estimat că, cota s-a redus în intervalul dintre iulie și septembrie cu 4,8%, după cum anunță biroul de statistică ONS.

În consecință 1,6 milioane de oameni erau fără un loc de muncă în această perioadă, cu 146.000 de oameni mai puțin ca și în urmă cu un an. 31,8 milioane de oameni din Marea Britanie au un loc de muncă și astfel s-a înregistrat o creștere cu 461.000 față de anul anterior. Chiar și nivelul salariilor, exclusiv prime, au crescut în aceeași perioadă cu 2,3% față de nivelul anului precedent.

Piața britanică a muncii își menține rezistența la șocul Brexit, spune economistul Ben Brettell de la Hargreaves Lansdown. Situația se dezvoltă mai bine după rezultatul referendumului de pe 23 iunie, decât se așteptau anterior experții.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arbeitslosenquote-sinkt-nach-Brexit-article19106526.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =