Nivelurile de poluare a aerului în India sunt mai mari decât în China

delhi-air-pollution

Nivelurile de poluare a aerului Indiei au depăşit pe cele ale Chinei, în 2015 pentru prima dată în secolul 21. Informațiile au fost dezvăluite de Greenpeace pe 22 februarie, care a efectuat o analiză a datelor prin satelit NASA pentru a ajunge la această concluzie.

Cercetarea Greenpeace a menționat că 23 din 32 de stații Nationale de măsurare a Calitătii aerului din India au constatat ca s-a depăsit cu 70% standardele naționale, lucru care pune sănătatea publică în pericol. Mai mult decât atât, nu mai puțin de 15 orașe au aratat niveluri de poluare a aerului, care au depășit cu mult standardele naționale prescrise.

Delhi, Ahmedabad, Varanasi, Patna, Agra și Kanpur s-au numărat printre orașele cu un niveluri de poluare periculoase.

Ca rezultat, Greenpeace recomandă guvernului să instituie sisteme de monitorizare a poluării aerului în toate zonele urbane majore și să stabilească un termen pentru îndeplinirea standardelor naționale de calitate a aerului. De asemenea, crede că ar fi o idee bună ca industriile și centralele termice sa fie obligate să afiseze “în timp real datele despre emisie în aer”, pe platforme publice.

http://www.ibtimes.co.uk/greenpeace-air-pollution-levels-india-are-now-higher-china-1545307

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 18