Noi acuzații împotriva Deutsche Bank în America

rtr2v0f8

Împreună cu alte instituții financiare Deutsche Bank este din nou în vizorul autorităților de supraveghere americane. Este vorba despre încălcări legale pe o piață cunoscută de puțină lume, dar pe care se comercializează hârtii de valoare.

Deutsche Bank atrage din nou atenția asupra sa în SUA, în mod negativ. De data aceasta este vorba despre acuzații din partea autorității americane de supraveghere bursieră, SEC. Cea mai mare instituție financiară din Germania este acompaniată de Bank of New York Mellon, Citigroup și JPMorgan în acuzații privind comerțul cu așa-numite acțiuni-certificate de depozit (ADR), unde ar fi încălcat legea, raportează Wall Street Journal.

Este posibil ca aceste instrumente să nu fie atât de cunoscute publicului larg, dar beneficiază de controale majore, pentru că sunt renumite pentru utilizarea lor de către anumiți participanți pe piață pentru evaziune fiscală. Cele patru bănci au fost contactate deja de SEC la sfârșitul anului trecut cu privire la aceste acuzații și pentru a oferi informații relevante. În prezent autoritatea de supraveghere financiară va evalua datele și va chestiona martorii.

Potrivit raportului, în prezent este neclar dacă aceste negocieri preliminare se vor transforma într-o procedură legală. Băncile neagă toate acuzațiile și resping anchetele. Potrivit opiniei lor, există deja suficiente controale pentru a împiedica comerțul cu ADRs (American Depositary Receipts), se spune în raport.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Neue-Vorwuerfe-gegen-Deutsche-Bank-in-USA-article19030841.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =