Noi arestări in cazul Petrobras

_86882982_86882981 

Unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Brazilia a fost arestat, ca parte a investigatiei de corupție în gigantului petrolier de stat Petrobras. Andre Esteves a primit arest la domiciliu. Autorităţile au confiscat mai multe documente de la domiciliul acestuia, precum si de la sediul băncii din Sao Paulo. Liderul guvernului în Senat, Delcidio Amaral, a fost de asemenea arestat.
Esteves, șef al firmei de finanțe BTG Pactual, este al 13-lea cel mai bogat om din Brazilia, cu o avere estimata la 2,5 miliarde de dolari.

Poliția Federală, de asemenea, a prechezitionat birourile senatorului în Congres. Potrivit mass-media braziliană, poliția a afirmat că politicianul a fost reținut pentru obstrucționarea cursului unei investigații. Autorizație pentru ambele arestări a fost dată de Curtea Supremă din Brazilia.

Mai mult de 100 de persoane au fost arestate în cadrul anchetei în curs de doi ani, inclusiv politicieni și foști directori de top la Petrobras, şi unele dintre cele mai mari firme de construcții din țară.
http://www.bbc.com/news/business-34921989

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 29 =