Noi chip-uri Intel

41087441

Noi chip-uri Intel
La producătorul de procesoare Intel domnește din nou încrederea. Profiturile liderului de piață au crescut peste așteptări în al doilea trimestru. Unul dintre motive este că tot mai multe companii aleg să cumpere din nou stații de lucru desktop. Cu toate acestea, analiștii au îndoieli cu privire la sustenabilitatea acestei tendințe.

O creștere a cererii de PC-uri și extinderea centrelor de date asigură revenirea producătorului de procesoare, Intel. Veniturile au crescut în al doilea trimestru cu 8% la 13,8 miliarde de dolari. Veniturile au crescut cu 40% la 2,8 miliarde de dolari, conform anunțului Intel. Pe acțiune grupul de la Santa Clara a câștigat astfel 55 de cenți, pe când analiștii se așteptau la doar 52 de cenți pe acțiune.

De asemenea, compania a anunțat că rămâne pe perspective de creștere. Pentru întregul an se aștepată la o creștere a vânzărilor de cinci procente. Intel este lider de piață în producția de chip-uri, care sunt utilizate pentru a efectuat calcule în calculatoarele personale și servere. Dar de la boom-ul smartphone-urilor și tabletelor, compania a fost prinsă pe picior greșit. Grupul a avut inițial nici un fel de contra-ofertă pentru categoria chip-urilor low-power potrivite pentru dispozitive mobile. În același timp, vânzările de PC-uri sunt în scădere, tocmai dispozitivele ce înglobează cele mai multe procesoare Intel.

Având în vedere previziunile sumbre pentru viitor, grupul a avut la începutul anului intenția de a renunța la aproximativ 5% din angajați sau la aproximativ 5400 de locuri de muncă. Dar luna trecută Intel a lăsat să se înțeleagă că va schimba dinamica.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Intel-profitiert-von-Erholung-am-PC-Markt-article13219961.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 50