Noi reglementări între SUA şi Cuba au intrat în vigoare

_80326262_025392313-1

Noi reglementări între SUA şi Cuba au intrat în vigoare

Noi reguli de desfăşurare a turismului și relatiilor comerciale între SUA și Cuba au intrat în vigoare vineri 16 ianuarie, spun oficialii americani. Reglementările permit cetățenilor să utilizeze cardurile de credit în Cuba și întreprinderilor din SUA să exporte unele tehnologii. Americanii vor putea lua acasă alcool și tutun din Cuba în valoare de până la 100 de dolari. Corespondenții spun că aceasta înseamnă că interdicția SUA cu privire la trabucurile cubaneze a luat sfârşit.

Noile reguli vin după ce luna trecută cele două țări au convenit să restabilească relațiile diplomatice rupte din anul 1961. În timp ce încă interzice turismul obișnuit, noile reglementări vor permite cetățenilor americani să călătorească în Cuba indiferent de motiv, fără a obține o licență specială din partea guvernului.

_80326260_025439659-1

Cardurile americane de credit și de debit vor putea fi folosite în Cuba şi nu vor exista limite cu privire la cheltuielile cetăţenilor americani. Firmele din SUA vor putea, de asemenea să exporte mai uşor telefoane mobile și software in Cuba, precum și să ofere servicii de internet acolo.

Cuba are în prezent una dintre cele mai mici rate de internet din lume – estimate la aproximativ 5% de Casa Albă. O schimbare a regulilor va permite, de asemenea, investiții americane în unele întreprinderi mici și operațiuni agricole. Dezgheţul in relatiile dintre cele doua tari a fost anunțat luna trecută în discursurile simultane televizate ale președintelui Barack Obama și omologul său cubanez, Raul Castro.

http://www.bbc.com/news/world-latin-america-30836679

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 + = 35