Noi reguli globale privind dezvăluirea fiscală a firmelor au fost cerute de către economiști

_89637033_032837151-2

Noi reguli globale care obligă companiile să raporteze public activitățile impozabile din fiecare ţară au fost solicitat de către un grup de 300 de economiști proeminenţi. Într-o scrisoare adresată liderilor mondiali, grupul îndeamnă Marea Britanie să “ia atitudine “, în a creea mai multă transparență fiscală. Țările sărace sunt cele care pierd cel mai mult dintre paradisurile fiscale, pretind aceştia. Semnatarii scrisorii, coordonati de către grupul Oxfam, includ cel mai bine vandut autor Thomas Piketty și câştigătorul Premiul Nobel in 2015 la economie Angus Deaton.

Scrisoarea vine înaintea summitului anticorupție organizat joi de guvernul britanic, la care politicienii din 40 de țări precum și reprezentanți ai Băncii Mondiale și FMI sunt așteptați să participe. Economiștii, printre care se găsesc aproape 50 de profesori de la universitățile britanice, susțin poziția Regatului Unit ca gazdă a summit-ului precum și suveranitatea asupra a ceea ce se spune ca este o treime din paradisuri fiscale la nivel mondial, făcandu-l “unic plasat” pentru a prelua conducerea.

Scrisoarea vine în urma scurgerii de date din Panama Papers, care a dezvăluit modul în care unii oameni bogați ascund active, ceea ce a dus la condamnarea pe scară largă că autoritățile nu au reușit să acționeze.

http://www.bbc.com/news/business-36243862

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 27