Noi reguli vor fi introduse în restaurantele din New York

_83545061_83545060

Noi reguli vor fi introduse în restaurantele din New York

New York City are în vedere introducerea unor noi reguli care obligă restaurantele să avertizeze clienții despre alimentele cu un continut ridicat de sare. Lanțurile de restaurante care servesc mâncăruri cu mai mult decât cantitatea zilnică recomandată de sodiu, o lingurită, ar trebui să folosească un simbol prin care să-i avertizeze pe cei care le trec pragul. New York este primul oraș din SUA care ia în considerare o astfel de mișcare.

Proprietarii de restaurante au declarat că acest lucru ar însemna mai multă birocrație pentru industrie. Consiliul de Sănătate din New York a fost de acord să ia în considerare planul propus miercuri, ceea ce înseamnă un vot final în septembrie și o posibila introducere în decembrie.

Potrivit Departamentului de Sănătate din New York, aproximativ 10% din elementele de meniu vândute în unitățile fast-food ar putea fi afectate. Se estimează că aproximativ 12,5% din restaurantele din oraș sunt lanțuri de tip fast-food. Noile reguli fac parte din planul primarului Bill De Blasio de a reduce mortalitatea prematură cu 25% până în 2040.

http://www.bbc.com/news/business-33086019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1