Noile norme de poluare sunt obligatorii

De la 1 septembrie 2017 există noi norme de poluare la nivel european, denumite Euro6c și Euro6d-TEMP, care se aplică pentru automobilele noi. Limitele standard de testare sunt identice cu cele ale fostei norme Euro6, dar metodele de măsurare sunt noi și mult mai stricte.

De la 1 septembrie 2017 au intrat în vigoare noile norme de poluare Euro6c și Euro6d-TEMP pentru automobile personale. Noile reglementări beneficiază de aceleași limite ale emisiilor ca și la Euro6 intrată în vigoare în septembrie 2014, dar cu toate acestea, vehiculele trebuie ca pe viitor să treacă teste mai dure.

Astfel că noua normă Euro6c prevede efectuarea măsurătorilor după procedura WLTP. Această metodă ar trebui să înregistreze rezultate mai apropiate de realitate decât cele obținute prin fosta metodă NEFZ. Standardul paralel Euro6d-TEMP prevede o măsurătoare suplimentară prin metoda RDE: Abreviată de la “Real Drive Emission”, metoda presupune măsurarea valorilor reale ale emisiilor generate de automobile, în condiții practice de trafic.

Astfel că emisiile de oxid de azot pot depăși limita stației de încercare cu un factor de 2 la 1. Pentru automobile personale cu motor pe benzină limita maximă pentru emisii de NOx pe platforma de test nu trebuie să depășească 60 de mg pe kilometru, iar limita superioară a RDE este de 126 mg. Pentru vehiculele cu motoare diesel valoarile-limită sunt de 80, respectiv 168 de mg.

Din 1 septembrie 2017 norma de poluare Euro6c este obligatorie pentru modelele care vor introduse pe piață începând cu această dată. Un an mai târziu toate tipurile noi de automobile vor trebui să respecte această normă. Euro6d-TEMP și astfel procedura RDE este o cerință obligatorie pentru omologarea oricăror tipuri noi de autovehicule începând cu data de 1 septembrie 2017. De la 1 septembrie 2019 toate automobilele înmatriculate ca fiind noi vor trebui să repsecte limitele maxime de 126 și 168 mg pe kilometru în procedura RDE.

Un automobil care respectă la ora actuală norma de poluare Euro6d-TEMP, oferă șoferilor siguranța că pe termen lung acesta nu va fi afectat de interdicțiile de circulație despre care se vorbește mult în prezent.

http://www.n-tv.de/auto/Neue-Abgasnormen-sind-jetzt-bindend-article20012921.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × 1 =