Nokia 9 atacă Galaxy S8

Nokia 9 va fi un adevărat smartphone de top, care ar putea reprezenta o concurență reală pentru Galaxy S8. Ar urma să fie dotat cu o cameră dublă marca Carl Zeiss.

La Mobile World Congress Nokia a provocat agitație cu reeditarea modelului 3310. O cascadorie de PR încununată de succes, dar finlandezii au mai prezentat și trei smartphone-uri pe care le-au pus astfel în mod neintenționat în umbră, chiar dacă ele au impresionat printr-un raport preț-calitate deosebit.

Modelul de top al HMD, deținător al brandului Nokia, nu a fost prezentat la Barcelona. Aceasta a fost probabil decizia potrivită datorită faptului că procesorul care trebuia să propulseze dispozitivul, Qualcomm Snapdragon 835, nu era disponibil la acea vreme. Alți producători precum Sony au anunțat și ei dispozitive cu acest cip, dar nu vor putea să le livreze decât cel mai devreme în vară. În luna martie s-a spus că Nokia va ataca piața în luna iunie printr-un model de top, care nu doar că este echipat cu celebrul și puternicul 835, ci și cu o cameră duală de înaltă calitate. Potrivit celor mai recente zvonuri, cel mai performant smartphone al finlandezilor nu se va numi Nokia 8, ci Nokia 9 și potrivit celor de la “Nokia Power User” este echipat mult mai bine decât ne puteam aștepta. Nokia 7 și Nokia 8 vor deveni astfel dispozitive de clasă medie.

Blogul fanilor a intrat în posesia unor informații, potrivit cărora HMD Global vrea să echipeze Nokia 9 și cu un scanner de iris. După ce Galaxy Note 7 a trebuit retras de pe piață, proaspătul prezentat Samsung Galaxy S8 este singurul de pe piață în acest moment care să prezinte o astfel de funcție. Dar surse anonime spun că finlandezii vor să se asigure că dispozitivul lor va putea concura cu S8 și în alte domenii. Astfel că Nokia 9 va beneficia de un display cu o diagonală de 5,5 inch și rezoluție QHD, memorie de lucru de 6 GB, spațiu de stocare 64 sau 128 GB, precum și un acumulator cu o capacitate de 3800 de miliamperi-oră. În afară de asta super-telefonul finlandez va fi certificat IP68, deci rezistent la apă și praf. De asemenea, Nokia 9 va deveni primul smartphone care să sosească pe piață cu noua tehnologie OZO Audio. Aceasta presupune ca mai multe microfoane plasate pe smartphone să înregistreze simultan sunete pentru o calitate superioară și un efect 3D, care este interesant în special pentru divertisment în mediu VR.

http://www.n-tv.de/technik/Nokia-9-greift-Galaxy-S8-an-article19780262.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4