Nokia pornește ofensiva prețurilor

Multe smartphone-uri pentru bani puțini: Nokia prezintă la Barcelona trei noi modele de smartphone, care vor speria concurența de clasă medie cu prețurile lor. Ele oferă neobișnuit de mult pentru cât costă.

Nokia nu a prezentat la MWC un adevărat smartphone de top, dar finlandezii nu au dezamăgit deloc. Nokia 6, Nokia 5 și Nokia 3 sunt smartphone-uri care se bazează pe sistemul de operare Android și oferă un raport preț-calitate foarte avantajos.

Nokia 6 este deja de câteva luni un succes pe piața din China și va ajunge în curând și în magazinele din Europa. El oferă printre altele un display Full-HD de 5,5 inch, care este înconjurat de o carcasă de aluminiu de bună calitate. Este propulsat de puternicul chip de la Qualcomm, Snapdragon 430 și o memorie de lucru de 3 gigabytes. Pe partea din spate tronează un senzor foto de 16 megapixeli, pe partea frontală o cameră de 8. Dispozitivul mai prezintă un senzor de amprentă sub display.

Memoria internă măsoară 32 de gigabytes și poate fi extinsă prin intermediul cardurilor microSD. Acumulatorul are o capacitate de 3000 de miliamperi-oră. Iar foarte important: pe Nokia 6 și dispozitivele similare rulează un Android pur, Nokia garantează astfel că update-urile de system și de securitate se vor face cât se poate de rapid. Prețul pentru dispozitivul de top este de 229 de euro. Există o versiune “black” în serie limitată, ce include o memorie de lucru de 4 gigabytes și 64 de GB intern pentru stocare, această versiune ajunge la 299 euro. Nokia spune că acestea sunt prețuri medii la nivel mondial, deci în Europa ar putea ajunge să coste ceva mai mult.

http://www.n-tv.de/technik/Nokia-startet-Preiskampf-Offensive-article19720546.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =