Nokia și Apple fac un acord

De la adversari în instanță la parteneri de afaceri, spune o directoare de la Nokia. Acțiunile companiei finlandeze au crescut puternic.

Nokia și Apple au încheiat un parteneriat privind utilizarea licențelor Nokia, după ce de multă vreme s-au înfruntat prin instanțe cu litigii privind încălcarea drepturilor de autor. Pe lângă veniturile curente, acordul prevede o plată unică către Nokia, se arată într-o declarație a producătorului finlandez de echipamente de rețea. Acțiunile Nokia au reacționat cu o creștere de curs de șase procente la aflarea veștii.

Maria Varsellona, directoarea de la Nokia responsabilă de licențele Nokia, a vorbit despre un acord important. La sfârșitul anului trecut existau, potrivit celor de la Nokia, 40 de litigii privind încălcarea de patente de către Apple în 11 țări diferite. Este vorba despre patente Nokia pentru display, interfețe de utilizator, software, antene sau înregistrare video.

După acest acord de colaborare Nokia va livra anumite servicii și produse pentru infrastrctura rețelelor Apple, în timp ce Apple va vinde în magazinul său online produse pentru sănătate de la Nokia. În cele din urmă vor fi exploatate și alte posibilități de colaborare. Reuniuni periodice la nivel de manager între cele două părți vor asigura lipsa unor conflicte similare pe viitor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nokia-und-Apple-vertragen-sich-article19855345.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 83