Nokia și Apple se întrec în acuzații

img_0318
Litigii privind patentele nu sunt un lucru neobișnuit în industria telecomunicațiilor. Recent părțile par să fi îngropat securea războiului, toți în afară de Apple și Samsung. Acum concernul producător de iPhone se ceartă în fața justiției cu Nokia.

Apple și Nokia se provoacă reciproc cu un nou proces privind patetentele.

Miercuri Nokia a dat în judecată concernul Apple în SUA și Germania cu acuzația de a fi încălcat 32 de patente care îi aparțin. Este vorba despre tehnologii pentru display, operare, cipuri, antene, afișarea videoclipurilor, software sau alte funcții. Apple la rândul său a acuzat Nokia cu o zi înainte că, colaborează cu firmele de patente Acacia Research și Conversant Intellectual Property Management pentru a obține bani necuveniți de la marii producători de smartphone-uri.

Apple și fostul lider mondial în domeniul telecomunicațiilor au început să aibe dispute încă din anul 2011. Atunci firma finlandeză producea ea însăși telefoane. Câțiva ani mai târziu Nokia a vândut afacerea sa cu telefoane mobile către Microsoft, în schimbul sumei de 5,44 miliarde de euro.

Concernul deține însă patente importante. Acestea acoperă tehnologii care astăzi sunt utilizate în multe smartphone-uri și tablete. Având în vederea cererea redusă de echipamente de rețea, afacerea cu patente este tot mai importantă pentru Nokia.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nokia-und-Apple-ueberziehen-sich-mit-Klagen-article19394501.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 52 =