Nokia surprinde cu cifre puternice

Nokia-Standort-in-Ulm

Nokia surprinde cu cifre puternice

În mijlocul unui efort de preluare a rivalului francez Alcatel-Lucent, Nokia a prezentat cifre mai degrabă dezamăgitoare pentru divizia sa de rețele de telecomunicații. Cu toate acestea, finlandezii surprind printr-o creștere a vânzărilor.

Furnizorul de rețele mobile Nokia a crescut semnificativ înainte de fuziunea propusă cu rivalul franco-american Alcatel-Lucent. Vânzările au urcat în primul trimestru cu 20% datorită unei rate de schimb favorabile, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la un maxim de 3,2 miliarde de euro.

După tragerea liniei Nokia a reazlizat un profit de 177 milioane de euro, pe când în urmă cu un an au fost suportate pierderi de 239 milioane de euro. Activitatea de bază cu echipamente pentru rețele mobile a crescut în câștiguri cu 15%.

Cu toate acestea, marja de profit operațional a fost sub presiune deoarece Nokia a vândut printre altele mai puțin software pentru dispozitive și a primit de asemenea reduceri substanțiale pentru emiterea de comenzi mari.

Profitul ajustat în divizia de rețele a înregistrat o scădere cu 61% la 85 de milioane de euro. În domeniul echipamentelor de rețea Nokia vrea să plătească 15,6 miliarde de euro pentru a prelua compania Alcatel-Lucent și să devină astfel lider de piață la nivel mondial.

Serviciul de cartografiere Here, care concurează cu ofertele corespondente de la Google, Microsoft și Apple și care stă acum la vânzare, a crescut cifra de afaceri cu un sfert la 261 milioane de euro.

Pentru analiștii de la Swedbank cifrele pentru primul trimestru au fost catalogate drept slabe. Afaceril hardware, precum la cei de la Ericsson au livrat marje de profit slabe. Marjele au scăzut din cauza costurilor mari din afacerea de bază de la 9,3 % anul precedent la 2,3%.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Nokia-ueberrascht-mit-starken-Umsatzzahlen-article15012641.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

22 + = 24