Nokia vrea să revină în forță

Nokia-Lumia-1020-BG-removed

Producătorul finalandez de telefoane mobile, Nokia, planifică o revenire pe piață, de data aceasta prin intermediul platformei Android. Numele mărcii cu tradiție va sta curând scris pe smartphone-uri și tablete ce rulează sistemul de operare al celor de la Google, Android. Acestea vor fi cel mai probabil asamblate de cei de la Foxconn.

Pentru fanii smartphone-urilor dispozitivele producătorului finlandez cu tradiție, Nokia, au avut în ultimii ani un inconvenient important: ele nu erau livrate cu sistemul de operare Android. După preluarea mărcii de către Microsoft, Nokia a adus pe piață unele modele notabile și foarte apreciate, dar succesul lor a fost redus de lipsa de aplicații și lipsa de flexibilitate și funcționalitate a platformei Windows Phone a celor de la Microsoft. Între timp din numele Nokia Lumia a rămas doar brandul Lumia, pentru că numele finlandezilor nu a mai apărut pe piața smartphone-urilor din anul 2014.

Dar acest lucru ar putea să se schimbe curând, iar compania a anunțat de scurtă vreme că vrea să se reîntoarcă pe piața de telefoane mobile inteligente și tablete. Dezvoltarea și distribuția la nivel mondial a noilor dispozitive va fi făcută de nou-fondata companie HMD, sub cupola căreia finlandezii au adunat patente importante, licențe și numele lor, dar în administrarea căreia nu s-au implicat din punct de vedere financiar.

Iar acest lucru ar putea produce un efect interesant, pentru că marca Nokia este încă foarte cunoscută pentru mulți utilizatori de dispozitive mobile. A existat o perioadă lungă în care finlandezii erau cel mai mare producător de telefoane mobile de la nivel mondial, iar Nokia 3210 a fost declarat recent de renumita publicație Time Magazine ca fiind unul dintre cele mai importante gadget-uri din toate timpurile.

Colaborarea este prevăzută să aibe loc timp de zece ani. Este o perioadă mai mult decât suficientă pentru a repoziționa vechea marcă pe piață și pentru identificarea unei nișe. În portofoliu ar trebui să fie incluse, pe lângă smartphone-uri și tablete chiar și telefoane mobile convenționale, așa-numitele Feature Phones. HMD vrea să preia în a doua jumătate a anului 2016 mărci și drepturi de design de la Microsoft, pentru a putea utiliza numele Nokia în mod exclusiv pentru telefoane și tablete peste tot în lume.

http://www.n-tv.de/technik/Handy-Legende-Nokia-kehrt-zurueck-article17723246.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 53