Nomura îşi mută sediul în Frankfurt, după Brexit. Oraşul german, noul hub comercial după ce tot mai multe companii vor să părăsească Londra

Compania japoneză Nomura Holdings Inc îşi va muta sediul în Frankfurt pentru operaţiunile din Uniunea Europeană, după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Compania japoneză va începe pregătirile luna aceasta pentru a forma o bază în centrul financiar german, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

Nomura va cere aprobare din partea autorităţilor şi va căuta spaţiu pentru birouri înainte de a transfera mai puţin de 100 de persoane din Londra în Frankfurt, a precizat sursa menţionată.

Frankfurt a devenit una dintre opţiunile preferate de băncile globale care caută să mute locurile de muncă din Londra. Goldman Sachs Group şi Morgan Stanley caută spaţiu pentru birouri în oraşul german care ar putea funcţiona ca hub comercial în Uniunea Europeană, au declarat surse, la începutul lunii, pentru publicaţia citată.

Nomura, care avea în martie 3.026 de angajaţi în Europa, majoritatea în Londra, a luat în considerare oraşe precum Munchen, Luxembourg şi Paris pentru a găzdui operaţiunile din Uniunea Europeană.

Negocierile formale între Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe tema Brexit au început săptămâna aceasta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 + = 83