Nord-coreenii și software-ul

nordkoreatablet

Nord-coreenii și software-ul

La Congresul Hackerilor 31C3 un profesor din Pyongyang arată lumea high-tech din Coreea de Nord. În țara comunistă aceasta constă în principal din două presupuse producții proprii: Pe lângă un smartphone intranet foarte scump, mai există o tabletă cu antenă extensibilă și cu aplicații discutabile.

Coreea de Nord și high tech sunt doi termeni mai degrabă paraleli. De asemenea se tot discută în jurul acelui mic hack asupra Sony, pentru că la scurt timp după acesta, internetul s-a prăbușit în întreaga țară. Cu toate acestea, sau poate tocmai de aceea, jumătate din lume se întreabă cu privire la aceste minuni, oare ce se petrece din punct de vedere IT sub conducerea liderului suprem Kim Jong-Un?

Răspunsul la această întrebare îl are Will Scott.

Deșiratul informatician consideră că Chaos Communication Congress 31C3 din Hamburg o atracție pentru sine. Scott este un profesor la Universitatea din Pyongyang, studenții săi sunt spuma branșei IT din Coreea de Nord. La celălalt capăt al lumii, imensa sală de conferințe pare o altă lume. Ca și străin el avut acces la internet pe durata șederii sale, dar fără acces la rețeaua mobilă. Dar aproximativ 120 de euro pentru un volum lunar de date de 50 de MB sunt mult prea exagerate pentru Scott.

Cu toate acestea, majoritatea nord-coreenilor nu se ocupă de aceste probleme de lux. Chiar și cei înstăriți din țară pot accesa maxim cele 4000 de pagini de pe intranet, pentru că regimul nord-coreean are mari temeri privind accesul populației la internet.

http://www.n-tv.de/technik/Nordkorea-benutzt-Systemfeind-Software-article14233041.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =