Nordcoreenii vor salarii mai mari

imago60850757h

Nordcoreenii vor salarii mai mari

În Kaesong nordcoreenii lucrează pentru companii sudcoreene, iar de acest lucru profită ambele țări. Seoul se bucură de mâna de lucru ieftină. Pyongyang câștigă puternic de pe urma succesului economic al sudului. Dar colaborarea nu este fără conflicte.

Muncitorii nordcoreeni din complexul industrial Kaesong au intrat în grevă. Asta raportează conducerea sudcoreeană citând companiile care se ocupă de producția de mărfuri în ținutul industrial comun. Un purtător de cuvânt al ministerului sudcoreean pentru reunificare a acuzat Pyongyang-ul că instigă muncitorii la conflicte pentru a primi salarii mai mari.

De asemenea, se mai spune că muncitorii refuză efectuarea de ore suplimentare și pierd timpul la locul de muncă. Iar aceste practici tebuie să înceteze imediat. Multe companii produc cantități mai mici în prezent datorită acestor greve.

Pyongyang a anunțat în februarie o creștere a salariului de bază pentru muncitorii nordcoreeni din Kaesong. Coreea de Sud respinge inițiativa și susține că deciziile de acest fel trebuie să fie luate în conformitate cu un acord prezent între ambele țări. Cu toate acestea, unele companii din Coreea de Sud au acceptat deja să ofere salarii mai mari.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Arbeiter-in-Kaesong-troedeln-fuer-mehr-Geld-article15078051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 36