Normalul in tarifele RCA pentru persoane fizice ar trebui sa fie in jurul a 400 lei/an

180272_articol

Patronatele din transporturile rutiere – UNTRR, APTE 2002, FORT şi APULUM – consideră că inclusiv tarifele asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) pentru persoanele fizice ar trebui să scadă în perioada următoare, până la aproximativ 400 de lei/an pentru un autovehicul.

Tarifele RCA pentru persoane fizice ar trebui să scadă la 400 de lei pe an
„Datele analizate din Raportul Milliman indică un preţ RCA de aproximativ 400 de lei/an pentru un autovehicul, contrar celor menţionate de asigurători şi ASF că tarifele pentru această clasă ar urma să crească”, arată Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), într-un comunicat.

Patronatele din transporturile rutiere atunci când au avansat cifra de 4.907 lei RCA pe 12 luni pentru segmentul de vehicule comerciale de peste 16 tone au ţinut cont de datele şi metodologia de calcul făcută public recent de către ASF, explică reprezentanţii transportatorilor.

„Solicităm ASF şi companiilor de asigurări să publice datele istorice pentru a vedea cum a funcţionat piaţa RCA în România în ultimii 24 de ani, deoarece brusc, de la începutului lui 2015, piaţa RCA nu mai funcţionează”, precizează UNTRR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 54