Normalul romanesc e anormalul; dupa ce Iohannis respinge Codul fiscal aprobat si de putere si de opozitie, iata ca PSD-ul guvernant isi pune in locul unui inculpat un condamnat definitiv, ca la noi la nimeni

ponta-caricatura-bancnota
Daca editorii de la Cartea recordurilor pe linga atatea criterii ciudate, ar  mai adauga si pe cel al absurdului politic determinant pentru orice mediu de business din toata lumea, probabil, daca nu chiar sigur, am fi primii in lume in aceasta competitie.

Ieri, in timp ce Ponta fugea la aeroport ca sa se pupe cu Donald Tusk iata ca PSD-ul manelistic isi alege ceeea ce trebuie sa merite, un condamnat in locul unui inculpat, ca la nou la nimeni. Ba mai mult, au si o expresie de genul “ecsista’o esplicatie”, adica cei care au condamnari pentru altceva decat coruptiem pot ramine in partid si sa fie chiar sefi supremi, chiar si temporar.

Pentru antreprenori aceasta s-ar traduce prin aceea ca guvernul da o lege si peste noapte creeaza o instructiune personalizata pentru o anume companie-situatii traite de altfel. Bine spunea un senator american, noi(dica ei) in state, am fi schimbat legislativul si stop, vrajelilior si interpretarilor politice cu efecte catastrofale pentru mediul economic.


Iohannis ar avea o sansa sa-si indrepte prima greseala majora intr-o decizie la fel de majora, schimbarea parlamentului, hotarire ce nu ar fi un capat de lume dar ar fi o miscare legitima. Si apropo de miscari, cred ca daca Hrebenciuc  ar fi candidat ieri, era posibil sa obtina un rezultat chiar mai bun decat Rovana Plumb.

Am senzatia neplacuta ca am intrat intr-o lume in care notiunea de valoare umana are alte criterii, nu educatia si bunul simt ci smecheria si sucirea mintii alegatorilor cu o galeata sau un tricou.

Din pacate asa cum Umberto Eco atacă dur reţelele sociale: „E invazia imbecililor. Televiziunea a promovat idiotul satului faţă de care spectatorul se simţea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr”.

La noi din pacate nu drama internetului promoveaza idiotul satului, ci politicul nostru e o tragedie si aceasta chiar in contextul in care un sondaj comunicat cu cateva ore in urma arata ca pnlistii intrec psdistii daca s-ar face alegeri duminica; ei si, tot aia va fi, nici unii si nici altii nu-s mai buni.

Trezirea la realitate deja nu mai e un scop ci un sens care daca nu-l realizam me afundam si mai mult in exclusiva aritmetica a banului. 

——————————————————————————————————————————————–

regular_smile….Trei detinuti, doi albi si un negru, discuta intr-o inchisoare din America despre motivul pentru care au fost condamnati.
Albul spune:
– Eu am ajuns aici pentru ca i-am tras o palma guvernatorului. Judecatorul mi-a dat un an si mi-a spus ca am avut noroc. Daca ii dadeam doua palme, luam doi ani.
Al doilea alb spune:
– Eu am primit cinci ani pentru ca le-am omorat pe nevasta-mea si pe soacra-mea. Judecatorul mi-a spus ca am avut noroc, pentru ca a fost crima pasionala, altfel imi dadea sase ani.
Negrul zice:
– Eu am primit zece ani.
– Da ce-ai facut asa de grav? intreaba ceilalti doi.
– Am mers cu bicicleta fara far sau alt sistem de semnalizare. Judecatorul mi-a spus ca am avut mare noroc ca fapta s-a intamplat ziua, altfel imi dadea 20 de ani.

Intra acesta si i se pune aceeasi intrebare:
– Cum preferi sa te executam: prin impuscare, spanzurare sau pe scaunul electric.
Se gandeste condamnatul intens si raspunde:
– Prin spanzurare mi-e sila c-o sa ma zbat, o sa ma-nvinetesc, sfincterii se relaxeaza… scaunul electric e defect… Impuscati-ma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 37