Northrop construiește o nouă flotă de bombardiere

3fc23431

Bombardierul B-52 al Forțelor Armate Americane este legendar dar și învechit. Pentagonul premiază un mega contract pentru o flotă de până la o sută de bombardiere moderne. Departamentul de apărare a acordat una dintre cele mai mari comenzi de armament din ultimii ani: Concernul Northrop Grumann ar trebui să construiască noul bombardier de rază lungă pentru armata americană.

Asta a anunțat Pentagonul într-o scurtă declarație. Până la o sută de noi bombardiere ar trebui să înlocuiască bătrânul B-52, care a fost în uz de zeci de ani peste tot în lume. Potrivit ministerului, fiecare aparat de zbor ar trebui să coste aproximativ 564 milioane de dolari. Întreaga comandă are un volum estimat de 55 de miliarde de dolari. Pentru această comandă a concurat de asemenea și un consorțiu format din Boeing și Lockheed Martin.

Vârsta medie a B-52, care a fost utilizat de forțele armate americane chiar și în războaiele din Vietnam și cel din Golf, este de 51 de ani. B-1, care a fost dat în folosință pentru prima dată în anii 80, are în medie 29 de ani. Noile avioane, care pot transporta pe distanțe lungi cantități mari de bombe și rachete, ar trebui să intre în uz din anul 2025.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Northrop-baut-neue-US-Bomberflotte-article16228826.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =