Norvegia comandă submarine germane

38405960

Norvegia și Germania cumpără împreună șase noi submarine de la ThyssenKrupp. Pentru concernul german aceasta reprezintă și o revanșă față de concurentul francez pentru că a făcut un mare pas înapoi la o altă licitație.

Industria germană primește o comandă majoră din partea marinei norvegiene: producătorul de nave, ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS), a primit o cerere pentru construcția a patru submarine, spune Ministrul Norvegian al Apărării, Eriksen Soreide. Concernul german contracarează astfel oferta rivalului francez DCNS, care a aplicat de asemenea la licitație.

În cazul acestei comenzi este vorba despre un proiect comun între Germania și Norvegia. Germania vrea în același timp să comande două submarine identice, după cum anunță și Ministerul German al Apărării. Comanda comună cu Norvegia semnifică faptul că Germania preferă planificarea sa anterioară pentru achiziționarea de noi submarine.

Datele privind volumul financiar al comenzii nu au fost dezvăluite de cele două ministere. Decizia norvegienilor va asigura continuitatea unei tehnologii cheie și pentru următoarele decenii în Germania, explică Ministrul German al Apărării.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Norwegen-bestellt-deutsche-U-Boote-article19686474.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − = 80