Norvegia este lider ca proporție a automobilelor electrice

 

În nordul Europei, norvegienii aleg să efectueze schimbări politice în domeniul transporturilor. Mulțumită unor prime consistente oferite de guvern, țara ce are puțin peste 5 milioane de locuitori a reușit să facă în așa fel încât acum fiecare a doua mașină de pe șosele să fie una electrică sau cel puțin hibrid.

Norvegia rămâne lider în domeniul electromobilității: 2017 a fost un an în care țara scandinavă a reușit să facă în așa fel încât jumătate din mașinile de pe șoselele sale să fie electrice sau hibrid. Consiliul de Informații de la Oslo, OFV, a declarat că mașinile lipsite de emisii, unde sunt incluse toate automobilele electrice și cele care rulează pe bază de celule de combustibil, au reprezentat anul trecut 20,9% din totalul înmatriculărilor de automobile noi. Vehiculele hibrid au ajuns în Norvegia la o cotă de 31,3%.

În anul 2016 cota automobilelor electrice și hibride din totalul înmatriculărilor efectuate în Norvegia au ajuns la 15,7% respectiv 24,5%. În decursul unui an cota lor în cadrul înmatriculărilor a crescut cu peste 10%.

Piața auto norvegiană este relativ mică: în anul 2017 au fost înmatriculate în Norvegia un număr de 158.650 de automobile noi. Ceea ce reprezintă aproximativ jumătate din ceea ce Biroul Federal al Vehiculelor Motorizate din Germania înregistrează în medie de la o lună la alta.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Norwegen-fuehrt-bei-der-E-Auto-Quote-article20212058.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 42